top of page

Cyclescience Midtjylland deltog ved DM i e-cykling 2024

I hjertet af den danske e-cykling scene, under den strålende ledelse af Dansk Cykelunion, fandt det prestigefyldte DM i e-cykling sted den 11. februar 2024, hvor elitecyklister fra hele landet samledes for at dyste om mesterskabstitlen. Her deltog Simon Jul Raben fra Cyclescience midtjylland.


Jeg vil gerne starte med at takke mine samarbejdspartnere til løbet:

www.bakoptics.dk - Her køber du dine næste okaley briller med 25% hvis du bliver trænet af cyclescience midtjylland


www.purepower.dk - Alt i energi til før under og efter cykelturen. Du får 25% på alle purepower produkter hvis du bliver trænet af cyclescience midtjylland.

Simon Jul Raben fra cyclescience midtjylland deltager DM i zwift.


Forberedelse og Kvalifikation

Simons vej til DM var præget af hårdt arbejde og søgen efter marginal gains for at vride de sidste watt ud af cyklen. Med et klart mål for øje - at kvalificere sig til DM, hvor kun de 16 bedste cyklister kunne deltage - gav Simon sig i kast med de fire kvalifikationsrunder.

Det hele startede en udfordrende rute Spirit Forest, som er kendetegnet ved en lang og krævende grusbakke som gjrode udslaget, her viste Bjørn Andreaen virkleigt hvorfor han er verdensmaester da han kørte solo mere eller mindre hele løbet og vand suverenet . Simon sikrede sig en 16. plads, lige akkurat nok til at holde drømmen i live. De efterfølgende kvalifikationsrunder bød på forbedringer, og med en hårfin margen kvalificerede Simon sig som nummer 15.


Op til Løbet

Forberedelserne til selve DM løbet var intense. Simon forpligtede sig til en 14-dages varmetræning for at forbedre sin FTP med de sidste afgørende procenter. Træningen var udfordrende med 30 minutter i fuld med fuld vinter påklædning indendøres efterfulgt af to timers zone 2-træning under varme forhold (døre og vinduer lukker og blæseren slukket).

5 dage inden løbet blev der lavet væsenligt om i kosten. En low residue og low sodium diæt sikrede et vægttab på 4,5 kg, uden at gå på kompromis med kalorieindtaget - en strategi, der viste sig at være både effektiv og fordelagtig.


Simon jul Raben sidder klar på sin racercykler til at deltage i cykeløbet ved DM i e zykling 2024


Løbsdagen

Efter en vellykket indvejning hvor vægten viste 79 kg, en fedtprocent på 6,5 og højde på 92 cm var han klar. Ca 1 time inden  blev men plads gjort klar. Den bestod af en gamer PC, en 27-tommers skærm og  en tecx hometrainer stillet til rådighed af DCU.

Løbet viste sig at være en taktisk affære med Simon, der valgte en ultra defensiv strategi. På Loch Loop-ruten, der strakte sig over 56,5 km, holdt han sig bag i feltet, mens de andre ryttere forsøgte at udmanøvrere hinanden med taktiske ryk. Det var først på de sidste omgange, at løbet for alvor tog fart, og en gruppe på seks ryttere brød fri fra feltet.

Simon fandt sig selv i den anden gruppe, kæmpende for en topplacering. Selvom han ikke nåede podiet, sluttede han imponerende som nummer 12, et resultat der oversteg alle forventninger og cementerede hans plads blandt Danmarks e-cykling elite.

Refleksioner og Fremtid

Efter løbet var Simon utrolig stolt over sin præstation. At konkurrere på dette niveau og kæmpe om en top 10-placering var en stor bedrift. Selvom han i bagklogskabens lys overvejer, om en mere offensiv strategi kunne have båret ham længere, står det klart, at Simons rejse i e-cykling kun lige er begyndt.Skal du også i bedre form?

Hvis du gerne vil have et personligt træningsprogram for at komme i bedre form enten på landevejen eller på zwift, så tøv ikke med at tage fat i cyclescience midtjylland her og få en uforpligtende snak omkring hvordan din personlige træningsplan kunne se ud

Comments


bottom of page