top of page

Cykeltræning: Så meget kan du forbedre dig på 3 mdr.


udvikling af cykelrytter

Opnå stor fremgang i din cykeltræning på kun 3 måneder!

Vil du klemme de sidste procenter ud af din sæson og slutte på toppen? Med 3 måneders struktureret træning kan du opnå markante forbedringer i din cykelpræstation. Lige nu tilbyder jeg en rabat på 399 kr. på min performance-pakke (læs mere om performance pakken her), så det kun koster 1000 kr. pr. måned. (Hvis du vælger binder dig i 3 mdr.)

Tilmeld dig i dag, og gør dig klar til at dominere i den anden halvdel af sæsonen!
 

Det handler om struktur og opbygning i din cykeltræning

Når du investerer i en struktureret træningsplan, får du ikke kun en plan, men også en strategi der er designet til at maksimere din ydeevne, og få dig øverst på skamlen. Kombinationen af højintensitets intervaltræning, laktattærskeltræning og zone 2 træning er nøglen til din succes. Læs mere om zone 2 træning her.træningsplan for en cykelrytter

 

Videnskaben sætter retning for din cykeltræning

Ved at fokusere på kritiske fysiologiske parametre, vil du i følge videnskabelige studier kunne forbedre din præstationsevne på cyklen markant.

Ved at følge en træningsplan over de næste 3 måneder, vil du kunne se betydelige forbedringer i din VO2 max, FTP (syregrænse) og udholdenhed. Disse tiltag vil hjælpe dig til at kunne yde bedre i din træning, men også der hvor det virkelig tæller, til konkurrencerne!


Fysiologiske forbedringer på 3 måneder

(se kilder nederst i artiklen)

  • Øgning af VO2 max: Forbedring på op til 10-15%

  • Forbedring af FTP: Øgning på 8-10%

  • Forbedret muskelstyrke og -udholdenhed: Øgning på 10-15%


VO2 max (maksimal iltoptagelse)

VO2 max er en afgørende faktor for din udholdenhed. Studier viser, at med en struktureret træningsplan kan VO2 max forbedres med op til 10-15% over en periode på 3 måneder. Dette skyldes en kombination af højintensitets intervaltræning og kontinuerlig udholdenhedstræning, som begge øger kroppens evne til at optage og udnytte ilt effektivt.


FTP (syregrænse)

FTP er en af de mest anvendte målinger ift. cykelpræstation. Med målrettet syregrænse træning kan ryttere se en forbedring af deres FTP på 8-10% over 3 måneder. Typiske træningssessioner kan omfatte 3x20 minutter ved 85-95% af FTP med korte pauser. Læs mere om FTP her


Muskelstyrke og udholdenhed

Inkorporering af styrketræning kan også forbedre både muskelstyrke og udholdenhed. En øgning på 10-15% i muskelstyrke er mulig med regelmæssig styrketræning to gange om ugen kombineret med cykeltræning.


Træningsmål for 2. halvdel af sæsonen

Der er stadig masser af cykelløb i kalenderen. Se det fulde program her .

  • Motionsløb: Århus-København, Gran Fondo VM i Aalborg, Herning Løbet, Tour de Aars

  • Licensløb: Diverse løb efter sommerferien, Her er både enkeltstarter og linjeløb


 

Udnyt sommerpausen og kom foran dine konkurrenter

Det giver ofte en større fordel i den anden halvdel af sæsonen, hvis man har trænet strukureret, da mange ryttere vil oplever en formnedgang. Med en struktureret træningsplan kan du udnytte dette til at forbedre dine chancer for succes. Mange ryttere vil have reduceret deres træning i sommermånederne, hvilket giver dig en mulighed for at overraske og dominerer den sidste halvdel af sæsonen.


 

Testimonials

Her er, hvad nogle af mine kunder siger om deres resultater med mine træningsprogrammer:


Lars Lund, Herning Cykelklub, Dansk Mester TT H45 2023 (Master A rytter): "Simon har de sidste 2 måneder været min træner frem mod mit store mål Master DM i enkeltstart. Sammen lagde vi en struktureret plan for at lægge et ekstra lag på. Der har været løbende sparring og Simon har hjulpet mig med at indfri målet. Det hele gik op i en højere enhed til DM, hvor jeg øverst på skamlen kunne løfte armene som nykåret dansk mester i enkeltstart H45. Simon får mine varmeste anbefalinger herfra."


Henrik Friborg, Herning Cykelklub, 5. Plads DM H35 Linjeløb (B-rytter): "Simon har været min træner i 3 måneder, og hans personligt tilpassede træningsprogrammer og fokus på træningseffektivitet har transformeret mig til en markant bedre cykelrytter. Jeg kan kun varmt anbefale ham som træner."


Rasmus Larsen, Team BOGH Cycling (Master B rytter): "Jeg så hvad Simon har formået at skabe af resultater med andre ryttere, på bare ét år. Det bekræftede mig i at Simon både evner at lægge en personlig træningsplan fra start og også komme med den rigtige sparring undervejs, så planen lykkes."Kilder

  • VO2 max: I et studie af Midgley et al. (2006) fandt man, at HIIT kunne forbedre VO2 max med op til 19% over 6-8 uger for veltrænede atleter (SpringerOpen).

  • FTP: En undersøgelse af Neal et al. (2013) rapporterede forbedringer på ca. 10% i FTP efter 8 ugers struktureret tærskeltræning (Training4Endurance).

  • Muskelstyrke: Vikmoen og Rønnestad (2021) fandt, at styrketræning øgede muskelstyrke og kraftoutput med 10-15% over en 12-ugers periode (MDPI).

  • Laktattærskel: Studier på laktattærskeltræning viser typisk forbedringer i området 8-12% efter 8-12 ugers struktureret træning (SpringerLink).


Performance pakke tilbudet gælder til

Og med 1-7-2024.

Comments


bottom of page