top of page

Sådan renser og vokser du din helt nye cykelkæde for at opnå lavest mulig friktionHer er en omfattende guide om rengøring og voksning af din cykelkæde. En velplejet kæde er afgørende for en at minimere friktions tab, og på den måde vinde watt, aka marginal gain. Her kan du spare helt op til 10 watt samlignet med en dårlig behandlet og beskidt kæde.


I denne trin-for-trin guide vil jeg gennemgå processen for at rense en helt ny kæde. Læs med hvis du vil skire at de kæde yder optimalt!


Trin 1: Start med mineralsk terpentin

Begynd med at tage din helt nye kæde og læg den i et bad af mineralsk terpentin. Denne proces nedbryder effektivt det fabriksfedt og de olier, der er til stede på kæden. Her har du to muligheder: Du kan enten lade kæden ligge natten over i mineralsk terpentin eller bruge en ultralydsrenser i cirka 30 minutter.

Det er vigtigt at bemærke, at hvis der er fugt til stede, kan det forårsage rust, hvis en ny kæde efterlades i mineralsk terpentin i for lang tid.


Trin 2: Affedtning

Efter at have fjernet kæden fra mineralsk terpentin, er det tid til affedtding. Vælg et affedtningsmiddel, der er sikkert at bruge på din kæde. Brug for eksempel Muc-Off Bio Degreaser, som er specielt formuleret til at fjerne fedt og snavs fra cykelkæder og komponenter. Følg instruktionerne på produktet for den korrekte fortynding og påføring.


Trin 3: Skyl med Sprit

For at fjerne eventuel rest fra den tidligere rengøring, skylles kæden med sprit. Dyp kæden i sprit, rør forsigtigt rundt i den og lad den lufttørre. For at opnå optimale resultater anbefales det at lade kæden hænge til tørre natten over og sikre fuldstændig tørring.


Trin 4: Voksning af Kæden

Der er 2 forskællige metoder du kan bruge når du skal voksen kæde. Hvad du vælger er en smags sag.


Metode 1, Instant pot:

Voksning med Instant Pot er en populær metode til voksning af cykelkæder ved at bruge en Instant Pot til at smelte og påføre voks. Følg disse trin for at voksbehandle din kæde med denne metode:

 1. Fjern indersiden af Instant Pot'en for at gøre det lettere at håndtere.

 2. Tilsæt den voks, du ønsker at smelte, i Instant Pot'en.

 3. Indstil Instant Pot'en til "Sear/Sauté" funktionen på medium varme.

 4. Lad voksen smelte og opnå den ønskede temperatur. Det anbefales at følge producentens anvisninger for den specifikke voks, du bruger.

 5. Fastgør din rensede kæde med et stykke ståltråd eller en eger og nedsænk den forsigtigt i den smeltede voks.

 6. Rør rundt i kæden for at sikre, at voksen fordeles jævnt på alle dele af kæden.

 7. Sluk insta pot'en og lad voksen køle af.

 8. Når du ser "film/skind" på overfladen af din voks skal kæden tages op.

Metode 2: Brug af Færdigblandet Voks

Hvis du foretrækker en mere bekvem og hurtig metode til voksning af din cykelkæde, kan du bruge en færdigblandet voks som CeramicSpeed UFO Drip. Denne type voks er specielt formuleret til at forbedre kædens ydeevne. Følg disse trin for at voksbehandle din kæde med CeramicSpeed UFO Drip:


 1. Påfør rigelige mængder af CeramicSpeed UFO Drip voks på din rensede og tørrede kæde.

 2. Lad kæden stå natten over eller i mindst 5-6 timer, så voksen kan trænge ind i kædeledene og smøre dem effektivt.

 3. Inden cykling, kan du tørre overskydende voks af med en ren klud for at forhindre snavs og støv i at klæbe sig fast til kæden.n.


Ved at følge trinnene i denne guide kan du sikre, at din cykelkæde renses ordentligt og er fri for fabriksfedt og forurenende stoffer. En ren og velsmurt kæde er endnu et marginal gain der forbedre din din fart på cyklen


Comments


bottom of page