top of page

Om Mig

Jeg er 36 år og bor i Herning med min hustru Susanne og vores to børn på 6 og 10 år. Jeg er uddannet civilingeniør og arbejder med strategi inden for supply chain hos LEGO. Jeg er en dedikeret og åbenminded person i alt, hvad jeg foretager mig, hvad enten det er min familie, mit job, min have og sidst men ikke mindst min passion for cykling.

 

Jeg har som selv kørt cykelløb i A-klassen, så jeg ved, hvad det kræver at køre cykelløb på højt niveau.

 

Med en diplomtræneruddannelse gennem DIF og DCU med speciale i aerob træning samt en uddannelse som civilingeniør, tror jeg på, at performance kan måles og forbedres gennem ting som FTP, max watt i en spurt eller watt pr. kilo. Men jeg tror også på, at en holistisk tilgang til træning er afgørende for at opnå de bedste resultater. Dette betyder, at jeg ser dig som en hel person og tager hensyn til din ramme, kost og livsstil.

 

Som din træner er jeg dedikeret til at hjælpe dig med at nå dine mål, og jeg lægger stor vægt på vores relation som træner og rytter. Jeg tror på, at det er vigtigt at have en åben og ærlig kommunikation, og at vi skal arbejde sammen for at finde den bedste tilgang til din træning og udvikling.

 

Desuden har jeg meget fokus på at få "gratis watt" - altså hvordan vi kan optimere din position på cyklen og finde det udstyr, der passer bedst til dig, så vi opnår de såkaldte marginal gains, der kan medvirke til at give dig den sidste og afgørende fart på cyklen.

Simon Jul din personlige cykeltræner som laver cykeltræningsprogram  til cykelryttere på ryttercykel

Se mere om mig og Cyclescince midtjylland her

Min passion for cykeltræning

Min passion for cykelsporten har været en integreret del af mit liv siden jeg var ganske lille. Jeg kan tydeligt huske, hvordan jeg som barn sad klistret til skærmen og beundrede store navne som Bjarne Riis, Brian Holm og Rolf Sørensen, der var mine største idoler under Tour de France. Den fascination og kærlighed til sporten førte mig til, at jeg fik min første racercykel som 14-årig, og fra det øjeblik elskede jeg at sætte mig op på cyklen og udforske verden omkring mig.

Over tid blev min interesse for cykelsporten mere specialiseret, og jeg begyndte at dykke ned i de tekniske aspekter. I løbet af min tid fra U17 til U23 lærte jeg, hvordan man kan forbedre sine præstationer ved at have en velforberedt træningsplan og sætte klare mål. Jeg var fast besluttet på at optimere alle aspekter af min træning, herunder træningsmetoder, kost og aerodynamik. Og jeg har haft dygtige cykeltrænere med mig i forløbet.

Efter min egen karriere som rytter blev jeg træner i Herning Cykelklub. Her havde jeg privilegiet at træne talentfulde ryttere i alderen 15U, U17 og U19. I denne periode gennemførte jeg også en toårig uddannelse som diplomtræner ved DCU og DIF med særlig fokus på aerob cykeltræning. Overgangen fra at være en aktiv rytter til at være træner blev drevet af min passion for cykelsporten og min vilje til at hjælpe andre med at forbedre sig på cyklen.

I dag bruger jeg min store viden idenfor cykelsporten og cykeltræning til at inspirere og motivere andre. Mit mål er at hjælpe andre ryttere med at nå deres fulde potentiale og være blandt de bedste i Danmark på racercyklen. Jeg brænder for at videregive min viden og erfaring og skabe et træningsmiljø, der fremmer både præstation og glæde ved sporten

3.jpg
Simon Jul Raben din personlige cykeltræner

Min Erfaing 

Sports diriktør for 
BHS PL Beton Bornholm

2023-

Sports diriktør for holdet under cykelløb og samlinger 

Cykeltræner 
Herning CK
U17-U19

2010-2015

Træner for Cykelryttere

Talentudviklingchef 
Herning CK

2015-2016

Ansvar for Herning CK U19 og sammensætning af trupen. 

Udarbejdelse af træningsprogrammer 

Testcenteransvarlig  Herning CK

2014-2016

Ansvarlig for center i Herning CK. 

FTP Test

Critical power test 

Måling af fedtprocent

bottom of page